Om je Melba en/ of IDA certificering te behouden is het verplicht om minimaal éénmaal per twee jaar een themadag bij te wonen.
Na het volgen van de IDA training dien je na 2 jaar eenmalig een IDA themadag te volgen. Hiermee wordt eveneens je Melba erkenning met 2 jaar  verlengd. Bij het eerstvolgende moment voor hercertificering is de keuze aan jou en blijf je na het volgen van een themadag zowel voor Melba als IDA opnieuw voor 2 jaar erkend toepasser.
Voor het behouden van je Mai erkenning is hercertificering niet verplicht. Wel bieden we MAI-themadagen aan, die je kunt volgen om je MAI kennis op peil te houden.

Individuele deelname kost € 225 (excl. 21% BTW), inclusief 2 jaar hercertificering*

*prijzen 2022, prijswijzigingen voorbehouden

De themadagen zijn bedoeld voor hercertificering, maar kunnen ook uit belangstelling gevolgd worden.

Themadagen 2022

Je kunt je inschrijven via je eigen e-portfolio!

Sommige themadagen bieden we vanwege grote belangstelling vaker aan. Dat biedt jou de de mogelijkheid om de datum/ locatie te kiezen die het beste uitkomt.

Melba bij de keuze beschut werk of dagbesteding. Krijg jij wel eens te maken met de vraag of jouw medewerker, klant of leerling naar beschut werk of dagbesteding moet? Ben je betrokken bij het aanvragen van indicaties? Deze themadag geeft je zicht op hoe je Melba daarbij kan gebruiken. Tijdens deze themadag zoomen we in op het nut van Melba bij het kijken naar (on)betaald werk en factoren die bepalen of iemand beschut werk kan doen of beter dagbesteding. We bespreken welke Melba items hierbij een rol spelen en hoe je Melba dus kunt gebruiken bij je keuze. Wat zijn minimale voorwaarden om beschut werk te doen? En vooral: om dat ook vol te kunnen houden? Trainer: Harm Rademaekers
Woensdag 22 juni. Kaatsheuvel (Dienstencentrum de Rode Loper)

Melba SL.   Kennismaking en oefenen met de module Melba SL. Na het opfrissen van de Melba begrippen gaan we aan de hand van een casus Melba SL toepassen. Op basis van interview- en observatiegegevens wordt een capaciteitenprofiel opgesteld, waarna na matching conclusies getrokken moeten worden. Trainer: Saar Langelaan 
Woensdag 28 september 2022, locatie volgt. 

Melba en Executief functioneren. Voor Melba toepassers die geïnteresseerd zijn in een neurologische invalshoek ten aanzien van het menselijk denken (cognitie) en doen (gedrag). In het voorste deel van onze hersenen, de prefrontale cortex, bevinden zich de zogenaamde hogere controlefuncties. Deze zijn van invloed op het, al dan niet, doelgericht uitvoeren van taken en wordt ook wel het executief functioneren genoemd. Waar ligt de koppeling met Melba en wat betekent dit voor de arbeids- en ontwikkelmogelijkheden van je klant/cliënt? Dat bespreken we op deze nieuwe themadag. Ben jij erbij? Trainer: Joyce Bennema.
Woensdag 5 oktober 2022, locatie volgt. 

Melba voor statushouders en anderstaligen.  Steeds vaker krijgen wij de vraag of (en hoe) je Melba kunt inzetten bij mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn. Hierbij kan je denken aan statushouders en anderstaligen. Daar geven wij op deze themadag graag onze visie op, want Melba is bij uitstek geschikt voor deze doelgroepen. We bespreken de mogelijkheden die wij zien en wisselen graag werkwijzen met je uit. Trainer: Saar Langelaan 
Woensdag 2 november 2022, locatie volgt. 

Themadag Ida.  Voor mensen die de Ida cursus gevolgd hebben is deze dag na 2 jaar verplicht. Daarna kan je zelf kiezen: een Ida of een Melba themadag om beide certificaten te behouden. Een mooie dag om je scores te ijken, afname en scoring van de verschillende toetsonderdelen nog eens goed door te nemen, ervaringen uit te wisselen en nieuwe ontwikkelingen te bespreken. Of wil je een rapportage voorleggen? Heb je andere vragen? Welkom!  Trainer: Joyce Bennema   
Woensdag 16 november 2022, locatie volgt. 

Melba Opfris-/ Intervisiethemadag. Kijk jij ook zo graag naar werk ? Op deze actieve en praktische gaan we dat doen 😉 . Aan de hand van filmfragmenten en ander beeldmateriaal nemen we de Melba begrippen en scoring helemaal door. Ook de Melba SL komt aan bod. We vertalen steeds datgene wat we zien (arbeidsgedrag) naar de Melba items. Je gaat veel zelf aan de slag. Na het volgen van deze dag heb je scherp hoe jij in jouw eigen werk deze vertaling kunt maken en biedt Melba je structuur en houvast. Trainer: Saar Langelaan
woensdag 23 november 2022, locatie volgt.

Melba+Mai Wat heb je na het volgen van de cursus met MelbaMai kunnen doen? Welke intenties had je en heb je je plannen waar kunnen maken? Wanneer zet je de Mai in? Hoe heb je de diverse items ´meetbaar´ gemaakt? Werk je met Melba+Mai en wil je graag terugkoppeling over je werkwijze? Of uitwisselen met anderen hoe zij te werk gaan? Dan is deze dag geschikt voor jou. Trainer: Marieken Smeets
Vrijdag 9 december. Libra Arbeidsexpertise Eindhoven.

Melba en aanvullend arbeidsonderzoek. Voor Melba toepassers die regelmatig Arbeidsonderzoek doen en daarbij gebruik maken van bijvoorbeeld de IDA, Worksamples, psychologische testen en vragenlijsten. Het doel van deze praktische themadag is een interactieve uitwisseling tussen jou en je mede- deelnemers. Van elkaar leren en ideeën opdoen voor een gedegen arbeidsonderzoek. Je komt dus halen, maar ook brengen! Wat zet jij naast Melba en eventueel IDA nog meer in om inzicht te krijgen in de arbeidsmogelijkheden van je klant/cliënt? Trainer: Joyce Bennema (zij zal aanvullend arbeidsonderzoek met jullie delen vanuit haar jarenlange ervaring als Arbeidsonderzoeker) .
Woensdag 14 december, locatie volgt. 

Themadagen met de volgende onderwerpen vinden waarschijnlijk plaats in de tweede helft van 2022. Meer informatie volgt.

Melba in relatie tot andere systemen. Worstel je wel eens met de vraag hoe Melba past binnen de al bestaande werkwijzen, systemen en formats van je organisatie? Vraag je je bijvoorbeeld af hoe je Melba kunt gebruiken in relatie tot jullie klantvolgsysteem, andere  arbeidssystemen, ontwikkelmethodieken, vragenlijsten of tools die worden ingezet? Of wil je weten hoe je Melba in je rapportageformat toch handig een plekje kunt geven? Dan is deze dag interessant voor jou! Laat ons weten waar je mee worstelt en wij helpen je, ook door de uitwisseling met andere cursisten, weer op weg in de toepassing van Melba. We verwachten jouw inbreng met betrekking tot de systemen waarmee je werkt en hoe. Trainer: Saar Langelaan.
Datum en locatie NTB. 

Melba en Betaald werk/ Loonwaarde. Tijdens deze themadag zoomen we in op welke factoren bijdragen aan het wel of niet in staat zijn tot betaald werk. En welke Melba items hierbij zeker een rol spelen. Wat zijn minimale voorwaarden om in een bedrijf te kunnen werken? En vooral: om dat ook vol te kunnen houden? Aan de hand van Melba items kijken we naar de minimale eisen die betaald werk stelt en welke andere randvoorwaarden van belang zijn om te kunnen gaan en blijven werken. Ook bespreken we hoe je Melba kunt gebruiken om de uitkomsten van een loonwaardebepaling te vertalen naar concrete ontwikkeldoelen bij je klant. Aan het eind van de dag heb jij scherp hoe je Melba kunt gebruiken in het kader van loonwaardevraagstukken, zoals “hoe voorzie je de loonwaarde-expert met Melba van goede informatie?” en “hoe draag je met Melba bij aan het verhogen van de loonwaarde?”. Trainer: Harm Rademaekers.
Datum en locatie NTB. 

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid