Om je Melba- IDA- en/of Mai-kennis bij te houden of te verdiepen worden jaarlijks een aantal themadagen georganiseerd.

Om je certificering te behouden is het verplicht om minimaal éénmaal per twee jaar een themadag bij te wonen. Wanneer je over meerdere erkenningen beschikt (naast Melba ook IDA en/of Mai) dien je met de volgende voorwaarden rekening te houden:
Na het volgen van de IDA training dien je na 2 jaar eenmalig een IDA themadag te volgen. Hiermee wordt eveneens je Melba erkenning met 2 jaar  verlengd. Bij het eerstvolgende moment voor hercertificering is de keuze aan jou en word je na het volgen van een themadag zowel voor Melba als IDA opnieuw voor 2 jaar erkend toepasser.
Voor het behouden van je Melba+Mai erkenning dien je elke 2 jaar apart een themadag Melba+Mai te volgen.

Aanmelding vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Zie ook onder “Certificering”.

Individuele deelname kost € 225 (excl. 21% BTW), inclusief 2 jaar hercertificering*

*prijzen 2021, prijswijzigingen voorbehouden

De themadagen zijn bedoeld voor hercertificering, maar kunnen ook uit belangstelling gevolgd worden.

Themadagen 2021 / 2022

Je kunt je inschrijven via je eigen e-portfolio!

Sommige themadagen bieden we vanwege grote belangstelling vaker aan. Dat biedt jou de de mogelijkheid om de datum/ locatie te kiezen die het beste uitkomt.

Melba Opfrisdag Melba is een manier van kijken! Dat is ons uitgangspunt. De 29 items helpen je om naar concreet gedrag te kijken en daar uitspraken over te doen. Op deze themadag frissen we de Melba begrippen en de Melba scoring op een interactieve manier op. Daarna kan jij in eigen woorden aan iedereen uitleggen wat binnen Melba bedoeld wordt met termen als “frustratietolerantie”, “bevattingsvermogen” en “oplettendheid”. Ook kun je uitleggen waarom een score op zichzelf nog niks zegt, we streven naar uitleggen van gedrag, gekoppeld aan een score. We eindigen ermee dat je voor je eigen werk een beeld hebt van hoe jij Melba op een handige manier kan inzetten. Zonder de hele map en alle formulieren mee te sjouwen. Trainer: Saar Langelaan
Woensdag 8 december 2021, VSO de Marwindt (Nijmegen)
Dinsdag 14 december 2021, online via Zoom.
Dinsdag 12 april 2022, locatie volgt.

Melba intervisiedag. Volg deze intervisie/- themadag als je je in je werk afvraagt hoe je Melba makkelijk kan inzetten, als je merkt dat je er nu tegenop ziet omdat “de hele Melba doen” zoveel werk lijkt. We bespreken hoe het Melba systeem jou kan helpen en je tijd kan besparen. We bespreken de verschillende toepassingen van Melba en kijken concreet, vanuit jouw functie en taken, naar manieren waarop je efficiënt met Melba kan werken.  Trainer: Saar Langelaan.
Op verzoek. Heb je interesse? Laat het ons weten via info@melba.nl. 

Melba SL   Kennismaking en oefenen met de module Melba SL. Na het opfrissen van de Melba begrippen gaan we aan de hand van een casus Melba SL toepassen. Op basis van interview- en observatiegegevens wordt een capaciteitenprofiel opgesteld, waarna na matching conclusies getrokken moeten worden. Trainer: Saar Langelaan 
Woensdag 18 mei 2022, locatie volgt. 

Melba+Mai Wat heb je na het volgen van de cursus met Melba Mai kunnen doen? Welke intenties had je en heb je je plannen waar kunnen maken? Wanneer zet je de Mai in? Hoe heb je de diverse items ´meetbaar´ gemaakt?Werk je met Melba+Mai en wil je graag terugkoppeling over je werkwijze? Of uitwisselen met anderen hoe zij te werk gaan? Dan is deze dag geschikt voor jou. Trainer: Marieken Smeets
Datum volgt. Locatie: Libra Arbeidsexpertise Eindhoven.

Melba en aanvullend arbeidsonderzoek. Voor Melba toepassers die regelmatig Arbeidsonderzoek doen en daarbij gebruik maken van bijvoorbeeld de IDA, Worksamples, psychologische testen en vragenlijsten. Het doel van deze praktische themadag is een interactieve uitwisseling tussen jou en je mede- deelnemers. Van elkaar leren en ideeën opdoen voor een gedegen arbeidsonderzoek. Je komt dus halen, maar ook brengen! Wat zet jij naast Melba en eventueel IDA nog meer in om inzicht te krijgen in de arbeidsmogelijkheden van je klant/cliënt? Trainer: Joyce Bennema (zij zal aanvullend arbeidsonderzoek met jullie delen vanuit haar jarenlange ervaring als Arbeidsonderzoeker) .
Datum en locatie NTB. Heb je interesse? Laat het ons weten via info@melba.nl

Melba en Executief functioneren. Voor Melba toepassers die geïnteresseerd zijn in een neurologische invalshoek ten aanzien van het menselijk denken (cognitie) en doen (gedrag). In het voorste deel van onze hersenen, de prefrontale cortex, bevinden zich de zogenaamde hogere controlefuncties. Deze zijn van invloed op het, al dan niet, doelgericht uitvoeren van taken en wordt ook wel het executief functioneren genoemd. Waar ligt de koppeling met Melba en wat betekent dit voor de arbeids- en ontwikkelmogelijkheden van je klant/cliënt? Dat bespreken we op deze nieuwe themadag. Ben jij erbij? Trainer: Joyce Bennema.
Woensdag 10 november 2021, Kaatsheuvel.
Vrijdag 19 november 2021, Groningen.
Woensdag 16 februari 2022, locatie volgt. 

Melba in relatie tot andere systemen. Worstel je wel eens met de vraag hoe Melba past binnen de al bestaande werkwijzen, systemen en formats van je organisatie? Vraag je je bijvoorbeeld af hoe je Melba kunt gebruiken in relatie tot jullie klantvolgsysteem, andere  arbeidssystemen, ontwikkelmethodieken, vragenlijsten of tools die worden ingezet? Of wil je weten hoe je Melba in je rapportageformat toch handig een plekje kunt geven? Dan is deze dag interessant voor jou! Laat ons weten waar je mee worstelt en wij helpen je, ook door de uitwisseling met andere cursisten, weer op weg in de toepassing van Melba. We verwachten jouw inbreng met betrekking tot de systemen waarmee je werkt en hoe. Trainer: Saar Langelaan.
Datum en locatie NTB. Heb je interesse? Laat het ons weten via info@melba.nl

Melba en Betaald werk/ Loonwaarde. Tijdens deze themadag zoomen we in op welke factoren bijdragen aan het wel of niet in staat zijn tot betaald werk. En welke Melba items hierbij zeker een rol spelen. Wat zijn minimale voorwaarden om in een bedrijf te kunnen werken? En vooral: om dat ook vol te kunnen houden? Aan de hand van Melba items kijken we naar de minimale eisen die betaald werk stelt en welke andere randvoorwaarden van belang zijn om te kunnen gaan en blijven werken. Ook bespreken we hoe je Melba kunt gebruiken om de uitkomsten van een loonwaardebepaling te vertalen naar concrete ontwikkeldoelen bij je klant. Aan het eind van de dag heb jij scherp hoe je Melba kunt gebruiken in het kader van loonwaardevraagstukken, zoals “hoe voorzie je de loonwaarde-expert met Melba van goede informatie?” en “hoe draag je met Melba bij aan het verhogen van de loonwaarde?”. Trainer: Harm Rademaekers.
Woensdag 24 november, Kaatsheuvel.

Themadag Ida  Voor mensen die de Ida cursus gevolgd hebben is deze dag na 2 jaar verplicht. Daarna kan je zelf kiezen: een Ida of een Melba themadag om beide certificaten te behouden. Een mooie dag om je scores te ijken, afname en scoring van de verschillende toetsonderdelen nog eens goed door te nemen, ervaringen uit te wisselen en nieuwe ontwikkelingen te bespreken. Of wil je een rapportage voorleggen? Heb je andere vragen? Welkom!  Trainer: Joyce Bennema   
Woensdag 15 juni 2022, locatie volgt. 

Begeleide intervisie Je werkt al langer met Melba. Wil je jouw casus waar je je hoofd over breekt eens bespreken in een kleine groep (max 6 personen)? Op een gestructureerde manier tijdens een middagsessie? De begeleide intervisie is gericht op een praktische inzet van Melba bij jouw vraagstuk. Je bereidt je voor door een casus aan te leveren, hiervoor krijg je een uitnodiging van de intervisie-begeleider. Op een oplossingsgerichte manier kijken we gezamenlijk naar hoe we Melba effectief en efficiënt in kunnen zetten bij de casussen. Na afloop van de sessie heb jij ideeën en wellicht zelfs inspiratie om met jouw klant of leerling verder te gaan. Interesse? Stuur een mail!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid