Om je Melba- en/of Ida-kennis bij te houden of te verdiepen worden jaarlijks een aantal themadagen georganiseerd.

Om je certificering te behouden is het verplicht om minimaal één maal per twee jaar een themadag bij te wonen. Datum van inschrijving bepaalt wie mee kan doen: wie het eerst komt, die het eerst maalt! Zie ook onder “Certificering”.

Individuele deelname kost € 195 (excl.BTW), inclusief 2 jaar hercertificering

Je kunt inschrijven via je eigen e-portfolio!

Voor onze themadagen zetten we trainers in, die met betrekking tot het betreffende thema, in hun eigen werkpraktijk veel ervaring hebben opgedaan. We proberen zo hun expertise te delen. De themadagen zijn bedoeld voor hercertificering, maar kunnen ook uit belangstelling gevolgd worden.

De themadagen hebben een bepaalde aanduiding:

TB = themadag basis, bedoeld voor ‘beginners’ en/of mensen die Melba zelf weinig toepassen
TG = themadag gevorderd, bedoeld voor mensen die al eerder een basisdag gevolgd hebben en Melba toepassen. Er wordt verwacht dat u de begrippen ‘paraat’ heeft!

Themadagen 2021

Inschrijven via je eigen portfolio, sommige themadagen bieden we vanwege grote belangstelling vaker aan. Dat biedt jou de de datum/ locatie te kiezen die het beste uitkomt.

Melba Opfrisdag Melba is een manier van kijken! Dat is ons uitgangspunt. De 29 items helpen je om naar concreet gedrag te kijken en daar uitspraken over te doen. Op deze themadag frissen we de Melba begrippen en de Melba scoring op een interactieve manier op. Daarna kan jij in eigen woorden aan iedereen uitleggen wat binnen Melba bedoeld wordt met termen als “frustratietolerantie”, “bevattingsvermogen” en “oplettendheid”. Ook kun je uitleggen waarom een score op zichzelf nog niks zegt, we streven naar uitleggen van gedrag, gekoppeld aan een score. We eindigen ermee dat je voor je eigen werk een beeld hebt van hoe jij Melba op een handige manier kan inzetten. Zonder de hele map en alle formulieren mee te sjouwen. Trainer: Saar Langelaan Woensdag 31 maart 2021 (TBG/2102) en dinsdag 1 juni (TBG/2103). Locaties volgen.

Melba in je dagelijkse praktijk. Je denkt wellicht dat je niks met Melba doet, maar dat is vast een illusie. We bespreken de verschillende toepassingen van Melba en kijken concreet, vanuit jouw functie en taken, naar manieren waarop je efficiënt met Melba kan werken. Zodat het systeem je juist helpt in plaats van tijd kost. Vol vertrouwen ga jij na deze dag weer 2 jaar gecertificeerd verder. Trainer: Saar Langelaan. Dinsdag 22 juni (TBG/2105). Locatie volgt.

Melba SL   Kennismaking en oefenen met de module Melba SL. Na het opfrissen van de Melba begrippen gaan we aan de hand van een casus Melba SL toepassen. Op basis van interview- en observatiegegevens wordt een capaciteitenprofiel opgesteld, waarna na matching conclusies getrokken moeten worden. Trainer: Saar Langelaan  Dinsdag 13 april 2021 (TBG/2106). Locatie volgt.

Melba+Mai Wat heb je na het volgen van de cursus met Melba Mai kunnen doen? Welke intenties had je en heb je je plannen waar kunnen maken? Wanneer zet je de Mai in? Hoe heb je de diverse items ´meetbaar´ gemaakt?Werk je met Melba+Mai en wil je graag terugkoppeling over je werkwijze? Of uitwisselen met anderen hoe zij te werk gaan? Dan is deze dag geschikt voor jou. Trainer: Marieken Smeets  Donderdag 15 april (TBG/2009). Locatie: Libra Arbeidsexpertise Eindhoven of online via Zoom.

Melba en aanvullend arbeidsonderzoek. Voor Melba toepassers die regelmatig Arbeidsonderzoek doen en daarbij gebruik maken van bijvoorbeeld de IDA, Worksamples, psychologische testen en vragenlijsten. Het doel van deze praktische themadag is een interactieve uitwisseling tussen jou en je mede- deelnemers. Van elkaar leren en ideeën opdoen voor een gedegen arbeidsonderzoek. Je komt dus halen, maar ook brengen! Wat zet jij naast Melba en eventueel IDA nog meer in om inzicht te krijgen in de arbeidsmogelijkheden van je klant/cliënt? Trainer: Joyce Bennema (zij zal aanvullend arbeidsonderzoek met jullie delen vanuit haar jarenlange ervaring als Arbeidsonderzoeker) . Woensdag 21 april (TBG/2006). Locatie volgt.

Melba en Executief functioneren. Voor Melba toepassers die geïnteresseerd zijn in een neurologische invalshoek ten aanzien van het menselijk denken (cognitie) en doen (gedrag). In het voorste deel van onze hersenen, de prefrontale cortex, bevinden zich de zogenaamde hogere controlefuncties. Deze zijn van invloed op het, al dan niet, doelgericht uitvoeren van taken en wordt ook wel het executief functioneren genoemd. Waar ligt de koppeling met Melba en wat betekent dit voor de arbeids- en ontwikkelmogelijkheden van je klant/cliënt? Dat bespreken we op deze nieuwe themadag. Ben jij erbij? Trainer: Joyce Bennema. Dinsdag 8 juni (TBG/2104). Locatie volgt.

Themadag Ida  Voor mensen die de Ida cursus gevolgd hebben is deze dag na 2 jaar verplicht. Daarna kan je zelf kiezen: een Ida of een Melba themadag om beide certificaten te behouden. Een mooie dag om je scores te ijken, afname en scoring van de verschillende toetsonderdelen nog eens goed door te nemen, ervaringen uit te wisselen en nieuwe ontwikkelingen te bespreken. Of wil je een rapportage voorleggen? Heb je andere vragen? Welkom!  Trainer: Joyce Bennema     Najaar 2021, datum en locatie volgen

Begeleide intervisie Je werkt al langer met Melba. Wil je jouw casus waar je je hoofd over breekt eens bespreken in een kleine groep (max 6 personen)? Op een gestructureerde manier tijdens een middagsessie? De begeleide intervisie is gericht op een praktische inzet van Melba bij jouw vraagstuk. Je bereidt je voor door een casus aan te leveren, hiervoor krijg je een uitnodiging van de intervisie-begeleider. Op een oplossingsgerichte manier kijken we gezamenlijk naar hoe we Melba effectief en efficiënt in kunnen zetten bij de casussen. Na afloop van de sessie heb jij ideeën en wellicht zelfs inspiratie om met jouw klant of leerling verder te gaan. Interesse? Stuur een mail!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid