Geluidsproblemen op de werkplek

Informa, Inzetbaarheid, Van Hooff Arbeidskundig Advies, Vitaliteit / 01.08.2016

“Ik kan beter thuis werken dan op kantoor.” “Als ik een rapportage moet schrijven doe ik dat thuis.”

Een van de grootste uitdagingen van deze tijd als het gaat om het werken binnen kantoren, is geluidsoverlast. Het basis geluidsniveau in een kantoor zonder medewerkers daalde de afgelopen 40 jaar naar 37 dB, bijvoorbeeld door geluidsarme airco’s en toetsenborden. Vrijwel alle geluidsoverlast van tegenwoordig wordt veroorzaakt door pratende collega’s! Hetzij onderling, hetzij door telefoongesprekken. Afhankelijk van het aantal mensen wat praat, is het gemiddeld geluidsniveau rond 55 dB. In de jaren 70 werd nog maar 8% van de werktijd besteed aan praten en dat percentage is nu naar 30% gestegen. Dus als er vier mensen in een ruimte zijn, is het mogelijk dat er constant gepraat wordt. Een constante hoge geluidsoverlast is al extreem afleidend, maar de continue fluctuatie in geluidsniveau (doordat iedereen een ander stemvolume heeft) is op het moment de grootste afleiding. Aldus Dr. Ahmet Cakir, wetenschappelijk manager van het ERGONOMIC Institute for Social and Occupational Sciences in Berlijn in een vraaggesprek met ErgoDirect.

Verbeteringen die mogelijk zijn: het gebruiken van hoge kwaliteit koptelefoons, een spreektraining, of groepstrainingen voor medewerkers om elkaars behoefte beter te begrijpen.

Het concept van de ‘open kantoorruimtes’ werkt in de praktijk over het algemeen niet. Er moet beter worden nagedacht over de voordelen van het bij elkaar zetten van mensen tegenover eventuele irritaties. Mensen die profiteren van (in)formele gesprekken met collega’s accepteren de afleiding die daarmee gepaard gaat meestal wel. Het is dus afhankelijk van hoeveel samenwerking de functie vraagt. Als er een lage noodzaak is tot samenwerking en een hoge voor concentratie, dan heeft een individuele werkplek sterk de voorkeur!

En dan gaat het alleen nog maar over de ‘normale gezonde gemiddelde werknemer’….. Hoeveel medewerkers zijn er wel niet met concentratieproblemen of problemen met de prikkelverwerking? Niet alleen mensen met een psychische beperking, ADHD of autisme, maar denk bijvoorbeeld ook aan collega’s met kanker, of NAH, waarbij vaak concentratieproblemen als ‘restverschijnsel’ optreden. Helaas zie ik als arbeidsonderzoeker nogal eens situaties, waarin mensen niet (meer) goed functioneren, doordat de omgeving de beperkende factor is!

Tags: , , , , ,

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid