De module Melba SL is ontwikkeld om bij veelvuldige scores 1 of 2 een meer gedifferentieerde score van de capaciteiten of eisen mogelijk te maken. De profielwaarde 1 is in de drie niveaus A, B en C verdeeld en de profielwaarde 2 in de niveaus D en E. Melba SL heeft zo voor het in kaart brengen van capaciteiten van mensen met een overwegend laag capaciteitenniveau dus vijf niveaus. En hetzelfde geldt voor functie- of taakeisen aan de onderkant van de arbeidsmarkt.

Daarmee maakt Melba SL het vastleggen van geringe veranderingen bij een laag capaciteitenniveau mogelijk, of het vergelijken van de eisen van verschillende taken, of van verschillende taakuitvoeringen van eenzelfde taak. Het gebruik van Melba SL is vooral relevant:

  • als er met cliënten of leerlingen wordt gewerkt met laag capaciteitenniveau;
  • als men beperkte vorderingen verwacht en deze gedetailleerd wil vastleggen, en/of als men over een langere tijdsperiode kleine vorderingen gedetailleerd wil volgen;
  • als basis voor werkplekonderzoek en werkplekaanpassing op taakniveau.

Melba SL bestaat uit een aanvullende module voor in het handboek.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid