Melba is een referentiekader bij het kijken naar, vastleggen van en communiceren over arbeidscapaciteiten, arbeidsmogelijkheden en passendheid van werkplekken.

Het kan op verschillende manieren in uw eigen werkwijze worden ingepast.

Met behulp van 29 sleutelkwalificaties kunnen zowel capaciteiten als functie-eisen in kaart gebracht worden.

De 29 sleutelkwalificaties zijn over vijf hoofdgroepen verdeeld: cognitieve kenmerken, sociale kenmerken, kenmerken voor de werkuitvoering, psycho-motorische kenmerken en schoolse vaardigheden.

Melba werkt met scores van 1 t/m 5, waarbij niveau 3 staat voor het niveau van de gemiddelde Nederlander, of het niveau van de gemiddelde functie in Nederland.

Capaciteitenprofiel

Het capaciteitenprofiel van Melba bevat die sleutelkwalificaties waarmee rekening gehouden dient te worden, wanneer een persoon naar arbeid toegeleid of teruggeleid wordt.

Lees meer >>

Eisenprofiel

Het eisenprofiel legt de eisen die een functie of taak stelt vast. De criteria die bij het documenteren van de arbeidsmogelijkheden worden gebruikt liggen eveneens ten grondslag aan het eisenprofiel.

Lees meer >>

Profielvergelijking

Door de identieke opbouw van de capaciteiten- en eisenprofielen is het mogelijk Melba in de zin van een profielvergelijkingssysteem te gebruiken.

Lees meer >>

Toepassingen

Melba wordt ingezet als basis voor communicatie; om handelingsgerichte capaciteiten vast te stellen; om een geschikte werkplek te selecteren; om werkplekken aan te passen

Lees meer >>

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid