Om betrouwbare Melba profielen en rapportages te kunnen maken moet je een Melba cursus volgen. Je krijgt bij het goed afsluiten van de cursus een certificaat. Het nummer van dit certificaat is belangrijk: het dient als waarborg voor een betrouwbare toepassing van Melba voor opdrachtgevers. Je dient dit nummer te vermelden op de door jou gemaakte profielen en rapportages. Opdrachtgevers kunnen bij ons checken of je inderdaad gecertificeerd bent.

In je e-portfolio vind je de datum tot wanneer je certificering geldt. Om de twee jaar dien je voor je hercertificering een themadag te volgen. Je kunt je inschrijven via het e-portfolio.

Om deel te kunnen nemen aan de Ida cursus is Melba certificering vereist. Indien je Ida gecertificeerd wordt, wordt de letter “I’ aan je certificeringsnummer toegevoegd. Ook om de Melba+Mai cursus te kunnen volgen is eerst Melba certificering nodig. Na certificering voor Melba+Mai wordt de letter ‘F’ (fysiek) aan je certificeringsnummer toegevoegd.

Hoe blijft u gecertificeerd?

Zorg er in de eerste plaats voor dat uw gegevens bij ons up-to-date zijn. Dus wijzigt uw mailadres, verandert u van werkgever, enz., geef dat dan tijdig door!

Daarnaast is het verplicht om minimaal één maal per twee jaar een themadag bij te wonen. Deze worden gemiddeld 6x per half jaar georganiseerd, steeds met een verschillend thema. U krijgt van ons per mail bericht indien uw certificatie dreigt te verlopen – tenminste als uw gegevens nog kloppen!

Bent u ook Ida gecertificeerd? Dan volgt u na 2 jaar eerst de Ida themadag. Daarna kunt u elke themadag naar keuze volgen om beide certificaten te behouden.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid